The difference between try and triumph is just a little umph! - Marvin Phillips

tisdag 15 februari 2011

Inspirerande.


Om ett par månader vill jag kunna lägga två bilder på mig själv bredvid varandra och stolt kunna konstatera att jag klarade det..

Rött te och ägg.


Har varit inne på ett par av mina favoritbloggar för att få inspiration och såg att Alva skrivit ett jättebra inlägg med tips på bra mellanmål, ni hittar det här!

I alla fall..
Jag inser ganska ofta att jag i vissa avseenden är en riktig "allt eller inget"-människa. När det gäller mat och träning fungerar det absolut så i mitt huvud att det antingen är en strikt diet och träning varje dag som gäller eller en 200grams chokladkaka som kvällsfika varje kväll. Det finns inget mellanting för mig, och det är det jag måste jobba på!

Är jag hungrig för att jag slarvat med något av målen är det bättre att koka ett ägg och äta som ett mellanmål än att djuret i mig tar över och kastar sig över närmaste bakverk. Så tänker jag i alla fall att jag borde börja tänka.

Ny dag, nya tag?

Godmorgon, det är sent jag vet..
Jag var ledsen igår kväll och motivationen ligger fortfarande nere i tårna men jag försöker komma ihåg att mina dåliga perioder faktiskt blir kortare och kortare. Tidigare kunde jag ge upp, sluta träna helt och äta massa skit i flera månader! Nu gräver jag ner mig för fyra dagars återfall..

Jag har fortfarande kvar mitt mål för februari. Det är precis två veckor kvar och jag tänker fortfarande ställa mig på vågen och hoppas på ett minus i slutet av månaden :)

Tack för att ni läser,
det hjälper jag lovar!

måndag 14 februari 2011

En parentes.


Jag är dålig på att blogga när det går dåligt.
Då stänger jag av. För jag skäms och jag vill inte att någon ska veta att jag misslyckats. Igen!

Men hela grejen med de här bloggarna är väl att vi ska kunna dela erfarenheter med varandra, de bra och de dåliga? Jag glömmer det hela tiden, speciellt när det går så bra för er andra och jag inte riktigt får det att fungera..

Alla ♥ans dag.


Glad Alla ♥ans dag fina läsare!
(Ledsen för dåligt bloggande de senaste dagarna :/ Ska skärpa mig fom imorgon)

söndag 13 februari 2011

Solskenspromenad.


Wow vilket väder vi har haft idag! Riktig vårfeeling äntligen ;)
Har precis kommit hem efter en härlig eftermiddag hemma hos min vän efter att vi traskat runt en bra stund i solen och nu ska här städas. Passar på att röja runt nu innan dusch, kanske att jag lyckas jobba upp lite svett ;)

Får besök vid nittonsnåret så nu är det hög tid att sätta fart! Later gator..

fredag 11 februari 2011

Snö.

Så bytte vi väder ja..
Snön virvlar i vinden utanför fönstren, wtf!?

Har lite bråttom att för jag sitter fortfarande här helt ofixad efter duschen och jag måste ta vagnen om en halvtimme. Längtar efter jobbet och ungarna :)

Passar på att bo över hos familjen så jag hinner träffa dem lite innan de åker iväg på skidsemester!

Trevlig fredag!

Singing in the rain.

God förmiddag.
Tur för mig att våra föreläsningar kan streamas över nätet, för när klockan ringde imorse stängde jag bara av och drog täcket över huvudet..

Nu har jag i alla fall tagit mig upp och börjat förbereda mig inför dagen. Sitter och lyssnar in en sånginspelning från igår och gör mental notes över vad jag måste ändra för att helhetsintrycket ska bli lite "råare". Tycker min röst tenderar att låta lite för svag i vissa partier.

torsdag 10 februari 2011

Räcker.

Nej nu är det nog.
Har skrivit ner två inlägg och ett svar på ett tredje i vårt diskussionsforum så får det räcka för ikväll.

Nattinatt alla nattugglor ;)

Torsdagen.

Frukost: 1 low calorie bar, 1 kopp kaffe
I skolan: 1 kopp kaffe, 1 äpple
Lunch: 3 skivor knäckebröd med keso, majs och sallad, 1 kopp te
Mellanmål: 1 low calorie bar
Middag: Ungsbakad potatis, tomatsås

Vilket väder.

Ja jisses!!
Här vräker blötsnön ner och jag har precis varit nere en vända i tvättstugan så nu sitter jag här och fryser.. Hu!

Idag har jag haft planering med basgruppen och en föreläsning på förmiddagen innan jag tog vagnen hem till en kompis och blev bjuden på lunch. Hade bokat tvättid från fyra så jag hann inte stanna så länge, men det var trevligt stunden jag var där :)

Ikväll måste jag läsa en sista artikel och skriva ett diskussionsinlägg. Finns massor att göra, men det är nog ungefär vad jag orkar..

onsdag 9 februari 2011

Onsdagen.

Frukost: Blåbärssmoothie
I skolan: 1 kopp kaffe, en liten bit bulle
Lunch: 2 grova frallor m. leverpastej, 1 kopp te
Afterwork: 1 öl
Middag: Bananshake

Inte SÅ lat.

Men tror ni inte att jag somnade!?
Vaknade upp helt virrig och det första jag tänkte var att jag borde förflytta mig till sängen och skita i vår AW men så lat kan jag ju absolut inte vara :p Så nu står tvn på i bakgrunden medan jag gör mig iordning..

Oh, jag har förresten världens träningsvärk i låren och magen idag ;) Känns bra!

Hemma.

Tillbaka efter en förmiddag med information och planering.
Har ni tänkt på hur svårt det är att tacka nej till fikabröd som serveras med kaffet när man sitter i möte med människor man inte känner särskilt väl?
Ville inte verka oartig och tog en bit mer av den orsaken än att jag faktiskt ville ha. Klart att en liten bit bulle vid ett enstaka tillfälle inte får några katastrofala följder, menar mer att det är intressant att det liksom inte är helt okej att tacka nej.. Förstår ni hur jag menar?

Har fixat lite och skickat iväg mail till mina kontaktpersoner så nu tänkte jag passa på att läsa lite innan jag ska ner på stan och afterworka med kursare från förra året :)

Full fart idag helt enkelt :) Vad har ni för er?

Nuså.

Drog upp volymen på min piggaste lista på Spotify och lyckades dra på smilbanden mer än en gång så nu är jag äntligen redo för dagen. Idag ska jä**arimig bli en bra dag!!

Önskar er en härlig onsdag,
krama någon lite extra hårt idag

Morgon.

Här blev det tidig uppstigning efter orolig sömn inatt..
Idag är för övrigt en sådan där dag när jag riktigt känner hur gärna jag vill skita i allt vad den här viktresan innebär! Ska snart förflytta mig in i badrummet för att fixa klart hår och smink. Ingen klädinspiration har jag heller, typiskt en dag som idag när jag verkligen måste se representabel ut :/

Någon morgonpigg läsare som orkar komma med förslag?

tisdag 8 februari 2011

I'm a bad girl for breaking his heart.

När jag startade den här bloggen kändes det passande att ge den namnet "På väg mot ett lättare liv..". Till stor del på grund av att det är en blogg som följer en viktresa, men det fanns andra saker som jag la in i begreppet "lättare liv". Det fanns andra saker än just vikten som jag hoppades skulle lösa sig..

Och sedan kommer en jättefin kille och hasplar ur sig att han vill någonting mer än det vi redan har och får hela min värld att rasa. Rasa för att han är den han är medan jag är den jag är, för att jag aldrig trott att någon kan älska mig och för att han vågade vara ärlig med sina känslor samtidigt som han accepterade att jag inte visste vad jag ville eller kände. Och nu har jag krossat honom. Har jag förstört honom?

Är det inte konstigt att jag efter en sådan uppriktig kärleksförklaring kan känna mig så otroligt värdelös? Det här blev ett tungt inlägg, men det är allt jag kan tänka på ikväll..

Så sugen..

.. så jag knaprar läkerol ;)

Tisdagen.

Frukost: Vaniljshake
I skolan: 1 kopp kaffe
Lunch: Spaghetti, köttfärssås, broccoli
Fika: 1 kopp kaffe, 2 bitar mörk choklad (!!)
Middag: Vaniljshake

Dåligt samvete.


Jag är en sådan som letar tecken ö v e r a l l t..
Så det är ju inte konstigt att jag i mitt ihopknycklade snytpapper ser ett hjärta när jag är väl medveten om att jag lovat mig själv att ta tag i hela grejen från förra veckan och ringa ett superjobbigt samtal ikväll :/

Hm, det är väl samvetet som talar, eller vad tror ni?

Svettig.

Mina slitna springskor som jag vägrar byta ut.. Så bekväma ju :)

Jag är trött. Och svettig.
Men det är en skön trötthet :) Tog mig bort för att kolla in min nya praktikplats och växlade mellan att springa och gå. Hittade en helt djävulsk trappa som jag sprang upp och nedför ett par gånger innan jag fortsatte hem och avslutade med en spurt upp för sista backen..

Måste låtit som en gammal rökare med astma när jag stapplade in i trapphuset, men vem bryr sig? ;)

..

Är bara hemma en snabbis för att byta om och ladda telefonen och Ipoden inför dagens träning.
Tänkte försöka mig på en joggingtur :p Har alltid h a t a t att springa men alltid velat löpträna :/

Kan 2011 kanske bli året då jag lär mig tycka om löpträning?

Tidigt.

Usch! Det är alldeles för tidigt :/
Och utanför blåser och regnar det. Fasen! Men what to do när jag ska vara i skolan om en timme?

Hörs senare idag.

måndag 7 februari 2011

Svårsmält.

Jag äter kött alldeles för sällan :/
Av lathet och kanske rent ekonomiskt tänk brukar jag inte äta kött särskilt ofta. Det är om jag gör en stor laddning av något som med chili con carnen för ett tag sedan, men annars inte mycket och det märks..

Ajajaj min mage, säger jag bara :'(

Måndagen.

Sen frukost: Bananshake
I skolan: 1 kopp kaffe, 1 apelsin
Fika: 1 kopp te, 1 äpple
Mellanmål: 1 low calorie bar
Middag: Spaghetti, köttfärssås, broccoli

Välkommen vecka 6.

Godmorgon måndag :)
Sitter och arbetar mig igenom en artikel som ska diskuteras inför vårt seminarium i eftermiddag. Lite seg men börjar faktiskt komma igång..

Efter seminariet ska vi ha dramaövningar för att lära oss mer om vilka signaler vi sänder ut och hur vi kan förändra vårt kroppsspråk. Ska bli jätteroligt!

Nej, nu ska jag fortsätta här, ville bara önska er en trevlig start på veckan!

söndag 6 februari 2011

I ett par vita converse.

Är våren på väg snart eller?
Hej söta ni!
Ledsen för dåligt bloggande i helgen men jag har varit hemma hos föräldrarna och då blir det inga inlägg :/ Vägde mig igår och fick se ett litet minus i alla fall. Tanken är ju -0,4kg i veckan och det skulle ju i så fall ge en viktnedgång med 1,2kg i månaden vilket betyder att jag ligger lite efter ("bara" -1,1kg efter fem veckor..). Dags att skärpa till mig ordentligt (!) och framför allt bli bättre på att komma ut i motionsspåren.

Efter ett halvlyckat försök till plugg tog jag med mig hunden ut på en liten promenad i eftermiddags. Så härligt att marken snart är helt bar och att det liksom luktar vår ute nu :) Mötte upp en kompis och fick tillfälle att uppdatera oss om vad som hänt de senaste veckorna..

Nu sitter jag hemma i lägenheten och har en hel del plugg att röja undan inför veckan som kommer. Ska bara koka en kopp te först ;)

fredag 4 februari 2011

Frukostshake.

Vaniljshake blev det :)

Helg.

Godmorgon fredag.
Inga föreläsningar idag utan ska iväg och jobba istället så jag passade på att sova lite längre. Inte för att det gjorde det lättare att kliva ur sängen, menmen ;)

Nu ska jag snart ställa mig och reda ut mitt trassel till hår innan dusch och sedan blir det frukost. Kan inte bestämma mig för om jag vill ha en shake eller ska lyxa till det med en bar idag?

Imorgon blir det vägning (glömde ju det förra veckan..) och jag är nervöööös :/
Men jag har varit duktig i veckan! Hoppas på ett minus..

Kram på er!

torsdag 3 februari 2011

Tillägg.


Blev så jäkla sötsugen så jag mixade lite frysta bär till en smaskig sorbet :)
Nu ska jag krypa upp i sängen och titta lite på En riddares historia..

Onsdagen.

Frukost: Vaniljshake
I skolan: 1 kopp te
Lunch: Keso med fetaost och oliver, 2 bröd
Fika: 1 kopp kaffe, 1/2 low calorie bar
Mellanmål: Chokladshake
Middag: 2 potatisar, linser, lite senap
Efterrätt: 1dl mixade jordgubbar och blåbär

Middag.

Hehe, jag inser att det inte ser särskilt gott ut :p

Godkväll!
Har äntligen lämnat tvättstugan (lite träning att kuta ner och upp igen för alla trapporna i alla fall..) och hängt upp allt i badrummet och hallen. Luktar gott med nytvättat!

Fixade lite middag av vad som fanns hemma, potatis och linser :) Delade två normalstora potatisar i skivor och kryddade med salt, paprikapulver och vitlök och körde en timma i ugnen så de blev genombakade. Linser till det. Faktiskt jättegott :)

Torsdag är tvättdag.

Väcktes vid fem av att en gammal arbetskompis tyckte att han skulle komma förbi ;)
Tack men nej tack, sa jag och garvade mig typ till sömns för att livet är så trassligt för tillfället..

På tal om män så lyckades jag stöta ihop med en snygging i tvättstugan precis. Vart svinirriterad när jag såg att någon lämnat kvar en maskin i centrifugen men så fort han klev över tröskeln blev jag på bättre humör..

Har ni en bra torsdag såhär långt?

onsdag 2 februari 2011

Luktar lagom.

Luktar vanilj..


Traskade in på Lagerhaus på vägen hem och plockade på mig lite ljus, bland annat detta som i skrivande stund är tänt och sprider en svag vaniljdoft i lägenheten.. Mysigt :)

Tisdagen.


Frukost: Chokladshake
I skolan: 1 kopp te
Lunch: Vegetarisk lasagne, sallad, 1 kopp kaffe
Mellanmål: 1 kopp te
Kvällen: 1 low calorie bar, 1 kopp te

Caféplugg.


Hade bestämt att träffa en kompis efter att hon hade tvättat, så när jag hade varit och fixat passet (killen bakom rutan: "det är ingen fara alla ser ut som straff-fångar i sina pass", jag: Öh.. tack?) smet jag in på ett café och åt lunch och tog itu med en av böckerna jag lånade på biblioteket :)

..

Ska strax springa ner till hållplatsen men tänkte bara skriva att jag ska testa att göra som Alva och börja skriva ner vad jag äter här i bloggen. En matdagbok kanske ger önskad karaktär? Kan ju hoppas ;)
Igår var en dålig dag för jag missade frukosten men ok:

Måndagen
Frukost: 1 äpple
Lunch: Linssoppa med broccoli, 2 bröd, 1 kopp te
Mellanmål: Bananshake
Middag: Vaniljshake
Kvällen: 1 kopp te

Shit, måste rusa!
Kram på er!

Böcker.


Godmorgon onsdag :)
Satt uppe sent inatt och beställde kurslitteratur från biblioteket men vissa böcker måste jag låna på plats så det blev ett tillägg i dagens to-do..

Idag ska jag dessutom ta mig i kragen och pallra mig iväg till polisstationen för att fixa ett nytt pass eftersom det gamla går ut om typ två veckor (ute i sista minuten som vanligt..).

Önskar er en trevlig dag idag :)

tisdag 1 februari 2011

Ett litet ljus.


Doftljus har det varit strykande åtgång på här i vinter och det är någonting nytt för mig.
Brukar ofta tycka att de luktar för starkt eller syntetiskt men så hittade jag ett par varianter i IKEAs serie Tindra i höstas och de har använts flitigt! Ett par större ljus jag köpte luktade kanelbulle, kladdkaka och kaffe latte :)

Såg precis att mitt lilla lager börjar sina :/ Har ni några bra förslag på doftljus som liksom inte är "för mycket"??

..


Sitter uppkrupen i soffan med en kopp te och försöker mota bort huvudvärken. Upptäckte att rösten svek när jag skulle sjunga innan också..

!%{*#& också, jag hinner verkligen inte vara sjuk nu!! Det är alldeles för mycket med den nya utbildningen, alla känslor som måste redas ut och framför allt hela den här viktresan..

Veckan som kommer.

Satt på vagnen hem och funderade över hur jag ska nå mitt mål om att komma ner under 75kg under februari. Kom fram till att jag måste bli bättre på att komma ut och röra på mig och att jag måste ta tag i maten på riktigt. De flesta dagarna flyter allt jättebra men ibland känns det som om jag vill falla tillbaka i gamla mönster..

Börjar med att bestämma att det blir en strikt vecka den här veckan. Inga onyttigheter och inget annat att dricka än vatten, te och kaffe. Börjar så!

Tu me manques.

Mitt favvolack var slut igår så jag tog detta istället :) 25pix är ju grymt, hoppas det sitter..

Godmorgon februari.
Jag har sovit dåligt sedan i söndags då jag fick ett litet meddelande som vände upp och ner på allt. Känslomässig bergochdalbana skulle man kunna säga och det är jobbigt att veta att det finns någon annan som väntar på att jag ska ta reda på vad jag känner och vad jag vill..

Nej, slut på tankar för ett tag. Duschen hägrar..

måndag 31 januari 2011

Just det!

Yup, ny månad nytt mål!
Innan februari är slut ska jag passera 75strecket..

Ni då, vad har ni för mål för den här månaden?

Dregen i rutan.


Hur snygg!?
Pappa kallar honom "Dreggel" och är livrädd för att jag ska dra hem någon som honom ;) Haha, I WISH!

ANTM!

Go Ann, goooooo!

Promenix.

Fin utsikt, mysigt i mörkret :)

SÅ halt! Bara is överallt..
 I did it!
Tvekade in i det sista men insåg att jag faktiskt var tvungen att hämta den jä**la boken så då var det bara att snöra på sig skorna och ge sig iväg..

Haha, jag måste sett jätterolig ut så som jag hade byltat på mig. Drog på mig en extra fleecetröja bara för att slippa frysa :)

Mellanmål.


Ska strax ge mig iväg.
Får se det som ett perfekt skäl för att gå ut och röra på mig ;) Slarv lönar sig visst.

Slarvigt.

Åh jag blir så trött.
Tror ni inte att jag missade att hämta ut boken på biblioteket? Kom precis hem och är helt slut men tänker att jag kanske borde byta om och promenera tillbaka så slår jag två flugor i en smäll..

Ja, kanske det.

Tidig måndag.

Ny vecka, nya tag!
Godmorgon på er, har sovit halvbra inatt men laddar med kaffe och ska snart fixa iordning mig inför dagen. What to wear?? Haha, den eviga frågan :p Vet ni, jag hade på mig mina nya jeans och en tajt svart topp (långärmad för mindre armflabb såklart!) på nollningen i lördags och det blev assnyggt!! Äntligen liksom ;)

Känner inte för tajta kläder idag :/ Ska ha dramaövningar på förmiddagen och då är det nog bra om jag kan röra mig relativt smidigt..

Mängder av punkter på dagens "to-do", menmen det är bara att sätta igång!

Trevlig måndag på er :)

söndag 30 januari 2011

Trött tjej.

Jag är trött.
Men inte så att jag vill sova utan mer känslomässigt utmattad :/

Det har varit full fart hela helgen och mina matval har väl inte varit katastrofala men i kombination med all alkohol jag fått i mig har festligheterna säkert satt sina spår..

Bara att bita i det sura äpplet och köra en diciplinerad vecka nu! Ser faktiskt fram emot en långpromenad imorgon, måste se till att komma ut efter skolan även om det är mörkt..

Sov så gott alla!

Skolarbete på en söndag.

Uppgiften var att läsa igenom kursplanen och skriva en ingångslogg.
Borde gå ganska snabbt, hoppas jag uppfattat allt rätt bara..

Kul sätt att spendera sin söndagskväll ;)
Nej, jag ska försöka bli klar snart så jag hinner titta lite på Blood Diamond som visas ikväll. Leonardos bästa roll någonsin och Jennifer Connelly är ju inte lite snygg..

Nollning.

Vi hade askul på nollningen igår!
Tog det ganska lugnt efter fredagens galenskaper men var ändå inte hemma förrens vid tre inatt. Har haft en jobbig morgon men orkar inte skriva om det just nu :/

Ska försöka ta tag i ommöbleringen av lägenheten istället, har skjutit på det en vecka snart..

Hoppas ni har en trevlig söndag?

lördag 29 januari 2011

My oh my..

Vilken kväll vi hade igår!
Förfest med massor av goda drinkar med frukt och bär (kan stolt säga att jag lyckades hålla mig ifrån chipsen hela kvällen även om det stod stoora skålar utplacerade..) och sedan fortsatte vi vidare ut på stan :)

Kom inte i säng förrens vid halv sex och nu har jag tvingat mig upp och in i duschen för att förbereda mig för dagens nollningsuppdrag :) Förfesten började för en timma sedan men jag känner inte att jag orkar hålla igång så länge så vi sa att vi sticker dit vid tre istället..

Nej nu måste jag sminka mig och bestämma mig för vad jag ska ha på mig, har ni sett vädret? Hörde jag "vår" någon??

Trevlig lördag på er :)

fredag 28 januari 2011

Lite som Weiron.


Gomorron, gommorrron!!
Känner mig för ovanlighetens skulle faktiskt aningen pigg såhär på morgonkvisten så jag ska passa på att ta en liten morgonpromenad :)

torsdag 27 januari 2011

Kvällsträning.

Min kompis hade bokat tid i tennishallen mellan nio och tio :)
Jag var seg som fasen eftersom jag hade legat och sovit en stund men efter att ha peppat med bra musik på vagnen var jag fit for fight..

Det gick så bra!! Bäst hittills (vilket är typiskt eftersom det kommer dröja innan vi får tillfälle att spela igen..) Var helt död sista kvarten och svetten bara rann, men det är ju gött där och då ;) Wow vilket spel!

Fy katten va kallt det är ikväll förresten! Jag som hoppades att våren var på väg :p

Imorgon blir det jobb och vägning.. Iaiks!

Nattinatt

Trasseltorsdag.


Good morning :)
Har stått och kämpat i en evighet för att reda ut tovorna i håret, helt vansinnigt vilket trassel :/ Aaaj! Ska skynda in i duschen nu så jag hinner lägga i en inpackning..

Blir en lång dag idag också. Efter dagens föreläsningar har jag workshop med basgruppen fram till fyra och senare ikväll ska vi äntligen spela tennis igen :) Hoppas hinna hem emellan!

Trevlig torsdag vänner, snart är det helg ;)

onsdag 26 januari 2011

En lång lång dag.

Det har varit en lång dag..
Var i skolan från tio och kom hem först för en stund sedan och var tvungen att ta tag i disken som stod och förpestade luften i lägenheten. Usch!

Nu sitter jag här med en kopp te och tittar lite på Kate Hudson som är med i någon film som går på tv. Mon dieu va vacker hon är, inte sant?

Kate Hudson är ju otroligt vacker.. omg!

A pair of black skinny jeans.

Ser ni??
Idag har jag köpt ett par jeans, de första på över sex år..

Ett par tajta svarta jeans, precis som jag ville ha! Storlek 31 satt som en smäck och jag blev så glad att jag var tvungen att köpa dem (de var inte särskilt dyra..). Men jag hoppas såklart på att snart kunna konstatera att de är alldeles för stora ;)

Morgonstund har..?


Godmorgon mina fina läsare!
Ska inte ljuga och säga att jag är helt och hållet vaken, men är dock fast besluten att hålla dagens tighta tidsschema. Föreläsningar, möte med studievägledaren, inläsningstid och som en fin avslutning fika med vänner (dock bara bryggkaffe för den här damen = karaktär!!)

Trevlig onsdag :)

tisdag 25 januari 2011

Vägning på fredag.

Ska hem och jobba på fredag så då blir det vägning också..
Logiskt sett borde jag bli glad när jag ser resultatet efter den här veckan men jag är lite nojjig :/

Hur kommer det sig att man kan bli så påverkad av en siffra? En skillnad på ett par hekton kan göra eller förstöra min dag. Usch! Så jag hoppas på en låg siffra :)

Walk the walk.

Mina fina easytones som jag fick i höstas :)

Var ute i lite över en timma och nu är jag helt slut.
Inte jättebra att vänta såhär länge med att äta (note to self!) men nu ska jag alldeles strax mixa ihop en liten shake :)
Först dusch!

Ooops!

Tror ni jag kom iväg vid åtta imorse? Jag somnade om!!
Tände lampan, bloggade, pratade med jobbet, stängde av alarmen och tänkte att jag kunde slumra tjugo minuter till. Smart.

Nu sitter jag i alla fall här med kläderna på. Magen kurrar men hade ju bestämt mig för en promenad innan frukost..

Bloggar från sängen.

Varför måste sängen alltid vara som skönast när man ska upp på morgonen?

Gomorron ;)
Idag står det "inläsning"på schemat så det blir till att pallra sig upp ur sängen snart om jag ska hinna ut på en snabb promenad innan det är dags att ta vagnen till biblioteket. Har en tegelsten att ta mig igenom så jag hoppas att någon annan från seminariegruppen är där så vi kan pausa ihop :)

Nej, dags att dra på sig lite kläder kanske så jag kommer iväg någongång?

måndag 24 januari 2011

Armar och rygg.

Jag menar kolla kroppen!?

Elin diskuterade armar på sin blogg igår, så nu har jag suttit och surfat runt lite och kommit fram till hur snygg jag tycker att Pink är..

Mina armarna är faktiskt någonting som jag har stoora komplex för. Har i flera år nu konstant försökt undvika att visa armarna (inte lika lätt under sommaren som under vintern tyvärr..) just för att de ser så flabbiga ut bakifrån..

Någonting annat jag måste träna för att förändra är min rygg.. Jag menar, kolla Pinks rygg på den här bilden. Så vill jag att min rygg ska se ut!!

Beach 2011?

Thintervention?

Är det förresten någon som har tittat på det nya viktminskningsprogrammet på 3an, Thintervention eller nåt?

Är det bra eller bara en sämre variant av Biggest Loser :/

Hippie.


Gosh, de gör makeovers på Top Model idag och när jag såg Ann få sina exstensions..
Villhavillhavillha!!! Jag vill ha de där hippie-längderna, långalånga längder vill jag ha! Gärna igår, haha ;)

Hemma.

Halloj!
Vi har haft en innehållsrik dag i skolan idag :)
Delades in i basgrupper (tror ni inte vår grupp var den enda med bara tjejer? Suck!) Avslutade med att diskutera kapitlen vi läst och det var givande. Verkar som de flesta av oss tänker på olika sätt, så seminarierna kommer nog bli utvecklande..

Nu ska jag koka lite te! Yummie..

Måndagsmorgon.


Godmorgon, godmorgon!
Idag har jag första mötet med min nya basgrupp (snälla ge mig EN kille i gruppen i alla fall!!) och efter lunch har vi litteraturseminarium. Får hoppas att jag lyckas tillföra någonting till diskussionen..

Trevlig måndag på er!

söndag 23 januari 2011

Sent.

Dålig uppdatering här idag, ber om ursäkt för det!
Kom hem från mötet för en liten stund sedan. Var jätteintressant men drog ut på tiden så nu är jag aptrött :/

Satte mig på biblioteket innan och hann med att läsa in allt förutom trettio sidor, ska plöja dem alldeles strax när jag bäddat ner mig i sängen!

Godnatt alla

Frukost.

Kaffe och en bar till frukost
Godmorgon söndag :)
Är lite seg just nu och huvudet dunkar trots att jag bangade utgång igår. Ingenting som inte lite kaffe kan lösa hoppas jag..

Idag behöver jag plugga ett par timmar och så skulle jag vilja hinna ner en sväng på stan. Blev tipsad om att Bolagret har vita trasmattor som jag letat efter länge nu, men de var tydligen nästan slut så då gäller det att passa på! Ikväll ska jag iväg på ett styrelsemöte för en organisation också, spännande :)

Fullbokad dag helt enkelt, vad hittar ni på?

lördag 22 januari 2011

Det värsta.


Vet ni vad det värsta är?
Det värsta är att jag träffade en ascharmig kille i veckan.
Han jobbar i en affär jag var inne i, och han var så himla fin. Trevlig, rolig och snygg var han också :) Gissa om jag blev generad när han ställde sig och pratade med mig?

I alla fall.. Det värsta är att det första jag gör när jag går in i provrummet är att granska min egen spegelbild och typ "äh, inbilla dig ingenting..". Efter det, när jag går till kassan och han tar över för sin kollega för att återigen prata lite med mig när jag betalar tänker jag igen att "shit, det verkar faktiskt som om han flirtar lite med mig..", men när jag går därifrån är det enda jag tänker på hur löjlig jag är som inbillar mig saker.

Det är sent nu så jag fattar om jag inte riktigt gör mig förstådd, men vad jag försöker förklara är att jag någonstans kan stanna upp och inse det tragiska i att min självkänsla är så körd i botten att jag inte på någon nivå kan tro att någon skulle kunna vara intresserad av mig. Någonsin.

Jag går omkring och längtar efter att träffa någon som vill ha mig och bara mig, men varje gång jag får tillfälle att träffa någon så slår jag ifrån mig och tänker att jag inte är bra nog med förklaringar som:

"han är för bra för mig"
"jag är för negativ för en kille som honom"
"det är bara medlidande"

eller klassikern:

"han försöker bara få till det med min kompis"

Jag är så fruktansvärt trött på att tro så lite på mig själv :(

Ett par mål.

Har lagt in ett par punkter för att tydliggöra för mig själv vilka mål jag har med hela den här resan..

Middag?


Vännerna förbereder sig för utång men jag kände för en kväll hemma :)
Insåg just det ironiska i att jag typ; "hm, vad ska jag äta till middag? Pasta? En smörgås? Nä, jag är lite sugen på en shake faktiskt" Haha!

Lördag.

Sov hemma hos föräldrarna inatt för att hinna umgås lite med familjen och passade på att ställa mig på vågen imorse och blev glad när jag såg att den faktiskt visade på en lägre vikt än i onsdags :) Nu ser jag fram mot nästa "officiella" vägning!

Vad hittas på ikväll då?
Här städar jag för fullt, fick ett ryck och kände bara att jag behövde fixa iordning (händer typ aldrig?). Haha, jag boar ;) Tur att jag är ganska säker på att jag inte är gravid, annars hade jag börjat bli lite misstänksam..

fredag 21 januari 2011

Oh Katy!

Tänk om jag såg ut såhär? Dröm..

Nu ska jag springa iväg till vagnen, men slänger in en inspirerande bild på Katy Perry..

F*n va snygg hon är!!

Godmorgon fredag.

Vart till och med sugen på en shake när jag vaknade ;)

Godmorgon alla!
Vaknade vid tio i två inatt och trodde jag skulle upp, snacka skönt att kunna somna om och veta att jag inte behövde vakna till förren flera timmar senare :)

Nu är jag uppe, och trött! Fredag idag och både föreläsningar och jobb som gäller.

Önskar er en härlig start på helgen!

torsdag 20 januari 2011

Igen?

Glad jag blir!
Läsarrekord idag igen :) Vilka är ni? Det är ju ingen som kommenterar? Å andra sidan skriver jag kanske inte inlägg som är så roliga att tycka till om :p

Men i alla fall. Om ni visste vad det värmer att veta att ni finns där, att ni läser.

Tack!

Litet tips.

Franskt Earl Grey

Det här är mitt nuvarande favoritte!
Så gott!! Jag dricker flera koppar om dagen :) Måste dock passa mig såhär på kvällen, annars somnar jag aldrig..

Biggest loser.

Så snygg ju ;)


Nu börjar Biggest Loser Australia på kanal5 och jag tittar :)
Har inte sett ett enda avsnitt den här gången, min favorit är fortfarande sjunde amerikanska säsongen som jag följde slaviskt och hejade på Mike som blev så sjukt snygg mot slutet!!

Inspirerande :)

Vilse.

Hjälp va trött jag är!
Kom precis in efter 90min rask promenad. Hade inte planerat att gå så länge men det var inte mycket annat att göra när jag lyckades gå vilse :p

Halvlyckat att gå runt och lalla till musik utan att vara uppmärksam och sedan upptäcka att man hamnat i en helt annan stadsdel..

Nu ska jag ställa mig i duschen!

Är det konstigt att man har huvudvärk?

Riktigt klantig är jag som varken fick i mig någon shake imorse eller åt någon lunch i skolan :/ Nu sitter jag i alla fall här med en bar från Allévo och dricker vatten till..

Vi har haft ett underbart väder här hela dagen och jag ska strax ge mig ut på en promenad. Vill gärna hinna med en sväng innan solen går ner :)

onsdag 19 januari 2011

Mäh!

-0,2..

Antar att jag ska tänka att det är bra att jag inte gått upp?
Får hoppas att den låga siffran har att göra med att jag vägde mig på kvällen istället för på morgonen för jag hade nog hoppats att jag skulle gått ner mer :/

Jaha, bara dags att komma igång ordentligt med träningen igen! Enda sättet att jobba bort överskottet ;)

Introduktionsdag.

Liten aning morgontrött..

"Godmorgon, godmorgon hör fåglar sjunga glatt.."
Idag är det onsdag, mitt i veckan och dags för registrering för de ny kurserna. Jag ska börja läsa ett program (ä n t l i g e n) jag ska bli någonting.. Detta är stort och jag är nervös :)

Som om det inte vore nog är jag ännu mer nervös inför att ställa mig på vågen ikväll :/ Känner att jag inte kommer bli positivt överraskad, vet ju att jag behöver börja träna ordentligt igen för att tappa i vikt och det är det jag drar mig lite för. Well, no time as the present!

Vad tror ni, har jag tappat något i vikt den senaste veckan?

tisdag 18 januari 2011

Färgad.

Mörkt, mörkt brunt blev det, jättefint :)

Nu är håret färgat och klart!
Sitter här och målar naglarna röda och försöker att inte tänka för mycket på uppropet imorgon. Skippar informationen från kåren som är schemalagt under eftermiddagen och åker och jobbar istället. Tänkte åka hem till föräldrarna efteråt och då ska jag passa på att ställa mig på vågen..

Ännu en sak att vara nervös för, jag känner mig inte ett hekto lättare  :/

All done!

Fäääääääärdig ;)
Kom precis hem efter en runda på stan så nu måste jag skynda mig med städningen om jag ska hinna klart i tid. Har.. 33 minuter på mig? Yiaks!!

På med peppig musik så är det bara att dyka ner i diskhon..

Redovisningsdag.

Frukost anyone? ;)

Whoopidoo ;)
Idag är det lugna nerver som gäller. Sista dagen på kursen. Projektarbetet ska redovisas, rapporten och enskilda uppgiften ska lämnas in.. Puh!

Efteråt firar vi med en snabb sväng på stan och sedan måste jag hem och städa lite innan jag får besök ikväll :)

Ha en trevlig tisdag alla :)
(och håll en liten tumme för mig mellan ett och fyra?)

måndag 17 januari 2011

Kvällens felskrivning.

Ja, för tillfället kanske det faktiskt är "lat" snarare än "lätt" jag är ;)

Haha, jag skulle klicka mig in på bloggen och lyckades skriva "latare jag" istället för "lättare jag"..

Att jag är så road måste väl vara ett bevis på hur trött jag är? Inte riktigt klar än, men snart så!